



## EASAC Joint Meeting of the Energy and Environment Steering Panels 24 April 2018

Venue: Palace of the Hungarian Academy of Sciences, Reading Room **Programme** 

- 10:00-10:30 Registration
- 10:30-10:40 *Welcome and opening remarks* by Professor László Lovász, President of MTA (10 minutes)
- 10:40-10:50 Introduction to EASAC by Dr Christiane Diehl, Executive Director of EASAC (tbc)
- 10:50-11:00 *Co-operation with EASAC in Hungary, contribution of the Hungarian Academy of Sciences* by Professor Tivadar Tulassay, Member of MTA's Presidium, Member of the EASAC Council (10 minutes)
- 11:00-11:20 *Presentation of the report on "Valuing Dedicated Storage in Electricity Grids"* by Dr William Gillett, EASAC Energy Programme Director, Chairperson of the working group in charge of the report (20 minutes)
- 11:20-11:35 *Presentation from a Hungarian perspective* by Dr Bálint Hartmann, Centre for Energy Research, Hungarian Academy of Sciences (15 minutes)
- 11:35-11.55 *Discussion* on the report and on the Hungarian presentation Q & A (20 minutes)
- 11:55-12:10 Coffee break (15 minutes)
- 12:10-12:30 *Presentation of the report on "Multi-functionality and Sustainability in the European Union's Forests"* by Professor Michael Norton, EASAC Environment Programme Director (20 minutes)
- 12:30-12:45 *Presentation from a Hungarian perspective* by Dr Réka Aszalós (Institute of Ecology and Botany, Hungarian Academy of Sciences), member of the working group preparing the report on "Multi-functionality and Sustainability in the European Union's Forests" (15 minutes)
- 12:45-13:05 *Discussion* on the report and on the Hungarian presentation Q & A (20 minutes)
- 13:05-13:15 *Wrap-up, summary of the discussions* by Professor András Báldi and Professor Ákos Horváth (5-5 minutes)
- 13:15-14:15 **Joint lunch** hosted by Professor László Lovász, President of the Hungarian Academy of Sciences (venue: Palace of the Academy, Academy Club Restaurant)